"nuchterheid" of "emotionele blokkades" - hoe noem jij het?

Investeer in jezelf, en ervaar meer vrijheid in jouw persoonlijke effectiviteit!

In mijn praktijk als trainer en coach in Groningen, zie ik heel veel ‘nuchterheid’. Of het nu gaat om leiderschapsontwikkeling of teameffectiviteit. Klanten die meer willen weten, willen begrijpen en willen kunnen. Nieuwe vaardigheden ontwikkelen en oefenen. Nuchter zou je kunnen definiëren als praktisch en met weinig emoties.

Wij houden van nuchterheid en moeten niet veel hebben van overdreven gedoe, aandachttrekkerij en herrie om niks. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat wij vanuit Groningen onze diensten aanbieden. Het land van ruimte, rust en ….nuchterheid!

Centraal in onze coaching, van (toekomstige) leiders en hen die beter willen worden in samenleven of samenwerken, staat het verlangen om te groeien in wijsheid. Wijsheid voor onszelf, maar natuurlijk ook voor jou, aangaande jouzelf en ook aangaande de medemensen die je op jouw pad tegenkomt. Van kennen naar begrijpen, en van begrijpen naar waarderen.

  • Wat heb jij aan kernkwaliteiten meegekregen? Wat zijn jouw behoeften en wat drijft jou? Ken jij jezelf en waardeer jij jouw eigen profiel?
  • Wat ben jij in je leven tot nu toe tekortgekomen of wat heeft jou beschadigd? Kun je die ervaring verwerken en zelfs benutten voor jouw persoonlijke groei?

En dat is het moment dat het opeens lastig kan worden voor de groep die emotionele blokkades verwart met nuchterheid. Het maakt niet uit of jouw kracht vooral ligt in ‘denken’, in ‘actie’ of in ‘voelen’. Wij denken dat een mens gezonde emoties nodig heeft om relaties met anderen te kunnen verdiepen. Als leidinggevende, als collega of als partner. Het is prima om nuchter, praktisch naar de wereld te kijken. Het is niet heel nuttig om dieper contact uit de weg te gaan omdat emoties eng zijn. Gezonde emoties zijn heel behulpzaam om te kunnen functioneren. Het is veel gezonder en effectiever om emoties te leren herkennen en benutten.

Dit bovenstaande kan jou helpen om dichterbij jouw authentieke identiteit te komen.

Jezelf kennen en waarderen is een mooie basis om communicatie met anderen beter op de ander te kunnen afstemmen. En dat is een mooie stap op weg naar jou als transformationeel leider, opbouwende collega of gevende partner.

Wij bieden 5 coaching sessies plus een professioneel Life Language Communicatie Profiel voor 955 euro excl. BTW.  Meld je aan voor een gratis intake op info@zipon.nl en dan stropen we samen de mouwen op een gaan we voor nuchterheid met gezonde emoties!