Coaching & Persoonlijke Ontwikkeling

Coaching & Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat in de kern over het ontdekken, begrijpen en ontwikkelen van jezelf. Wie ben jij als persoon, wat is jouw unieke set van mogelijkheden, wat zijn jouw drijfveren en overtuigingen. Jezelf leren kennen geeft inzicht waarmee je vervolgens meer in vrijheid kunt leven. Door coaching krijg je inzicht in jouw mogelijkheden en belemmeringen, maar ook tools om verder te groeien. Daardoor kun je vrijere en betere keuzes maken in je leven en je werk. Door uit te gaan van jouw unieke mogelijkheden kun je meer geluk ervaren in je leven en meer impact hebben op je omgeving. Je wordt minder afhankelijk van de mensen om je heen en hebt hen meer te bieden zonder over je eigen grenzen heen te gaan. Je krijgt meer inzicht in jouw droom, in wat jij echt wilt.

Voor wie

Coaching is geschikt voor iedereen die in staat is om doelen te stellen voor zichzelf. Als dat niet lukt door psychische problemen, dan is het aan te raden om contact op te nemen met een psycholoog. De psycholoog kan een diagnose stellen en helpen bij herstel. Wij als coaches kijken vooral vanuit het nu naar de toekomst, werken doelgericht. Belemmeringen vanuit je levenslijn worden daar wel in meegenomen als hulpmiddel om toekomstige doelen te behalen. Doelen kunnen liggen op het gebied van leiderschapsontwikkeling, loopbaan, stress, werk / privé balans of andere werk gerelateerde zaken. Zie voor het verbeteren van team effectiviteit ‘Organisatieontwikkeling & Team Coaching’. Wij richten ons daarnaast ook op mannen of stellen die hun huwelijk of relatie willen verbeteren of herstellen. Zie ‘Relatie Coaching’.

Hoe

Als coach werken we met het zichtbare ‘gedrag’ en ook met jouw onzichtbare ‘drijfveren en overtuigingen’. Je kunt dit vergelijken met een ijsberg. Het zichtbare boven water vormt de top van de ijsberg. Gedrag komt voort uit dat grote deel wat onder water zit: drijfveren, overtuigingen en je persoonlijkheid. Meestal gevormd door het (familie) systeem waar je uitkomt. De overtuigingen zijn niet zichtbaar voor anderen. Vaak heb je zelf ook beperkt zicht hierop. Door je drijfveren en overtuigingen inzichtelijk te maken kun je werken aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je wordt je bewust wat jou drijft, waar je plezier aan beleeft, waar je kwaliteiten en talenten liggen. Maar ook wat jou belemmert om de volgende stap te zetten.

Bewustzijn is de eerste stap van ontwikkeling. Door bewust te zijn kun je vervolgens keuzes maken die passen bij jou en daarom zullen bijdragen aan jouw werk- en leefplezier. Hoe meer werk en omgeving matchen met jouw persoonlijkheid, hoe meer (werk) geluk je ervaart. Vaak gaat dit gepaard met innerlijke rust en kracht. Er komt meer duidelijkheid over jouw richting in dit leven. Door bewust te worden van jouw minder effectieve patronen krijg je signalen waar jouw verbeterkansen liggen. Met behulp van coaching kun je oefenen met nieuwe gedachtes en gedrag. Op jouw tempo met jouw eigen unieke persoonlijke talenten. Daardoor kun je groeien in geluk en effectiviteit.

Van te voren spreken wij altijd een te behalen doel af en zullen wij samen een ontwikkelplan opstellen. Tijdens de coaching zullen we het doel nauwgezet monitoren. ZIPON werkt met een mix aan instrumenten die ervoor zorgen dat jij het maximale uit de coaching kan halen.

Het beste uit jezelf halen levert alleen maar overwinnaars.

Mogelijke vragen

  • Als leider wil je jezelf verbeteren in aansturing van je team.
  • Je voelt je onzeker in contact met een leidinggevende of klant.
  • Je hebt last van stress en weet niet waardoor dat komt of hoe je ervan af kunt komen.
  • Je merkt bij jezelf regelmatig irritatie of weerstand ten opzichte van een collega en wil daarvan af.
  • Je merkt dat je jouw passie en enthousiasme kwijt bent en wil die terug.
  • Je neemt je vaak voor om bepaalde dingen wel of niet meer te doen, maar valt steeds terug in oud gedrag.

Wilt u meer informatie?