Over ZIPON

Over ZIPON

ZIPON is gespecialiseerd in mensgerichte organisatieontwikkeling en coaching op team en individueel niveau. ZIPON Organisatieontwikkeling & Coaching is in 2021 opgericht door Jan de Putter. ZIPON is ontstaan vanuit de Christelijke levensovertuiging dat God uit Liefde de mens heeft gevormd om in Vrijheid te leven. Daarom zijn wij overtuigd dat ieder mens evenveel waard is, dat ieder mens geluk, ontplooiing en succes verdient. Mensen zijn gemaakt om samen te leven en samen te werken. Coaching is voor iedereen en voor iedere samenwerking, maar dringt zich nooit op. De coachees zijn altijd vrij om te kiezen. De coachees mogen van ons Liefde verwachten, onvoorwaardelijke en zuivere support. Wij willen mensen laten ervaren hoe mooi, getalenteerd en vruchtbaar ze eigenlijk zijn. Ze laten ontdekken wat ze nodig hebben om te kunnen groeien en bloeien. Zodat ze weer leiding nemen over hun leven en merken dat ze niet afhankelijk zijn van verleden en omstandigheden. Vrijheid en Liefde in plaats van Angst en Oordeel. Als mensen tot bloei komen dan profiteren al hun relaties mee. Dat inzicht en die overwinning gunnen wij iedereen.

….daarom ondersteunen wij organisaties die geloven dat hun personeel de succesfactor is
….daarom supporten wij stellen die geluk willen terugbrengen in hun relatie

Wij kunnen wonderen verrichten door te investeren in de mens en zijn relaties.
Wij zijn enthousiast om een effectieve, wendbare en aantrekkelijke organisatie te creëren waarin ieder lid optimaal kan groeien en bijdragen. Met ruime ervaring en grote passie voor het individu en zijn relaties helpen wij ook u om dat te realiseren.
Wij hebben een groot geloof in de waarde en ontwikkelingsmogelijkheden van ieder mens en zijn mogelijkheden om helemaal in balans het beste uit zichzelf te halen en daarmee een zegen te zijn voor al zijn relaties.

  • Wij geloven dat ontwikkeling in vrijheid van individu en team cruciaal is voor succes.
  • Het beste in jezelf naar boven halen en meer verbinden met de ander leidt gegarandeerd tot meer enthousiasme en resultaat.
  • Wij geloven dat geluk bereikbaar is door de kracht van onvoorwaardelijke liefde te leren kennen en benutten.

Naam en logo ZIPON

Het Engelse woord ZIPON heeft een aantal betekenissen. Als werkwoord betekent het snel bewegen, fluiten en vliegen. Beweging creëren is wat wij doen en wij geloven dat wij ontwikkeling van organisaties en individuen kunnen versnellen. Fluiten staat symbool voor ontspanning. Ontwikkelen hoeft niet zwaar te zijn, maar kan juist enthousiast en vrolijk maken. Vliegen staat symbool voor vrijheid en overzicht. ZIPON bepaald niet, maar geeft inzicht en overzicht zodat de klant in vrijheid eigen keuzes kan maken.

Een ‘zipper’ betekent ook ritssluiting en dat is een mooie metafoor voor hoe dingen samenkomen, in elkaar grijpen. In dit geval ook hoe mensen samenkomen.

Er is genoeg ruimte voor iedere ster om te stralen

In een relatie zijn de twee partners de twee kanten van een ritssluiting. In een team is elk los metalen tandje een onderdeel van het grotere geheel. Door te ‘zippen’, dankzij ZIPON, word je met elkaar sterk.

De kleur geel wordt geassocieerd met energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk. Deze kleur stemt vrolijk en positief. Geel geeft focus en doelgerichtheid. Door de stimulatie van het brein staat de kleur voor kennis, wijsheid en volwassenheid, maar ook voor creativiteit en fantasie.

 

Over de oprichter

Jan de Putter heeft jarenlange ervaring in diverse managementrollen bij uiteenlopende bedrijven. Bij grote organisaties zoals Siemens en een consortium bestaande uit Stork, Yokogawa en Jacobs Engineering voor Shell/NAM. Maar daarnaast ook bij familiebedrijf Koopman Logistics en bedrijfskundig adviesbureau Pontifexx. Denk aan lijnfuncties met organisatorische uitdagingen zoals bij fusies, maar ook aan Programma Management in de energie sector en Project Management SAP. De laatste jaren heeft Jan de Putter als directeur bij Pontifexx leiding gegeven aan de professionalisering van de organisatie en verdubbeling van de omzet. In deze verschillende bedrijven heeft hij ervaren dat een goede doelgerichte organisatie belangrijk is, maar niet alles bepalend. Dat er zich onder de waterlijn veel afspeelt wat ook invloed heeft op het resultaat. Deze onzichtbare misverstanden kunnen leiden tot slechte besluiten, conflicten, productieverlies en zelfs uitval van personeel. Jarenlang zag hij hoe gekwalificeerde mensen gefrustreerd rond kunnen lopen bij aantrekkelijke bedrijven. De impact van deze frustratie is groot en gaat ten koste van resultaat, plezier en zelfs gezondheid. Het is zijn passie om hier wat aan te doen.

Hij combineert uitgebreide managementervaring met een certificering als professioneel coach. Daarbij is hij gecertificeerd Life Language Communication IQ partner. Dat stelt hem in staat om kwalitatieve diensten te leveren zoals personeelsselectie, team coaching, organisatieadvies en leiderschapsontwikkeling.

Jan is in 1989 getrouwd met Rianne en ze hebben vier (inmiddels volwassen) kinderen gekregen. Nadat zij in 2001 een zware huwelijkscrisis hadden meegemaakt ontdekten ze de grote waarde van een gelukkig huwelijk. Sindsdien trainen zij stellen die in hun relatie willen investeren en coachen stellen die in een huwelijkscrisis terecht zijn gekomen. Inmiddels hebben ze ruim 100 stellen ondersteunt in ontwikkeling van hun relatie. Via ZIPON biedt Jan coaching aan voor mannen die hun relatie willen verbeteren of herstellen. Daarnaast zijn stellen welkom die samen geluk willen terugbrengen in hun relatie. Daar waar nodig zal Rianne met haar grote wijsheid en compassie bijspringen.

Waarden en Persoonlijkheid

Moed – Om geen uitdaging uit de weg te gaan, kwetsbaarheid is kracht.
Vrijheid – Om leiding te geven aan jezelf, je bent geen slachtoffer van genen en ervaring.
Groei – is leven, is gezond, is haalbaar en gunnen wij iedereen.
Optimisme – De zon schijnt altijd, er is ruimte voor iedere ster om te stralen, het best komt nog.
Resultaat – is oogst, is overvloed, is het gevolg van actief het juiste zaaien en onderhouden.
Liefde – is de grootste kracht in het universum, ieder mens is even waardevol.

Track record

Brede managementervaring, levenswijsheid, gecertificeerd Life Language Coach, gediplomeerd Professioneel Coach, ervaren Marriage Course trainer, meer dan 30 jaar huwelijk met ups en downs, lid leidersteam verschillende christelijke gemeenten, Business Ambassador ZOA (ontwikkelingssamenwerking DRC).

Linkedin

Wilt u meer informatie?