Match-check; past de sollicitant echt bij ons?

-hulp bij de laatste stap van personeelsselectie-

WAAROM

Organisaties selecteren nieuw personeel op basis van kennis, ervaring en competenties. Bij geschiktheid wordt de kandidaat vaak een jaarcontract aangeboden. Regelmatig blijkt dat de nieuwe medewerker toch niet past in het team en/of in de organisatiecultuur. Tijdens de sollicitatiegesprekken is niet duidelijk geworden of de kandidaat heel nauwkeurig werkt, goede leiderschapskwaliteiten heeft, gericht is op innovatie, of erg strategisch of visionair is. Dit geeft frustratie bij alle betrokkenen, bij de kandidaat, de opdrachtgever en bij de nieuwe collega’s. De functie wordt niet goed ingevuld en de medewerker zal vervangen (moeten) worden. Dit leed en deze kosten zijn te voorkomen.

WAT

ZIPon biedt de ondernemer ondersteuning bij het selectieproces. Wij helpen u door de  geschiktheid van de kandidaat voor uw team vast te stellen. U als ondernemer beoordeelt eerst of de kandidaat over de juiste kennis en achtergrond beschikt. Vervolgens bespreken wij met u het door u gewenste profiel. ZIPon verzorgt een grondige quick scan waarin de geschiktheid van de kandidaat in kaart wordt gebracht door middel van een Professioneel Life Language Profiel. ZIPon bespreekt dit Profiel met de kandidaat. Op basis van het Profiel en het gesprek informeren wij u over de geschiktheid. In de scan komen zaken aan de orde als gerichtheid op taken versus relaties; het hier en nu of meer strategische toekomstgericht; hoofdlijnen of details; volgen of leiding nemen; eerst denken of eerst doen etc.

HOE

  1. Opdrachtgever informeert ZIPon over wensen ten opzichte van de kandidaat – gesprek 30 tot 60 minuten.
  2. ZIPon laat de kandidaat een elektronische questionnaire invullen en maakt vervolgens het Professioneel LL Profiel.
  3. ZIPon neemt het Profiel door met de kandidaat – 60 tot 90 minuten.
  4. Terugkoppeling aan de opdrachtgever over geschiktheid van de kandidaat – 30 tot 60 minuten

De doorlooptijd kan binnen 1 week, afhankelijk van beschikbaarheid van de kandidaat en van de opdrachtgever. Gesprekken kunnen zowel live als via video call plaatsvinden.

INVESTERING

Euro 595,00 excl. BTW