Inspiratie voor de manager en de leider

Genoeg is genoeg – benut een sparring partner

Wat kan het toch heerlijk zijn om leiding te geven, de verantwoordelijkheid, de uitdaging, de afwisseling. Als het beste van je wordt gevraagd ben je in staat om het beste te geven. Je ontwikkelt, je presteert, jouw inzet doet ertoe. Er komt heel wat op je af, soms misschien wel wat teveel. Niet te lang over nadenken want onzekerheid gaat je zeker niet helpen, toch?

Stevig staan in het managementteam. Meedenken op ondernemingsniveau. Accepteren van ondernemingsbeleid. Hulp of dwang van stafafdelingen. Verantwoording afleggen. Interne en externe controles ondergaan. Uitleggen van ondernemingsbeleid. Instrueren eigen medewerkers. Motiveren personeel. Ontwikkelen personeel. Beoordelen personeel. Salaris en bonus voorstellen. Openheid, transparantie en vertrouwen. Omgaan met ziekte en burn-out. Klachten en boze klanten. Prestatieproblemen en crisesbeheersing. Financiële uitdagingen, hoge kosten. En ga zomaar door.

Gelukkig zijn er legio nuttige trainingen en boeken over leiderschap. Daar kun jij je winst mee doen. Soms is het effectiever om één op één aandacht te krijgen. Iemand die meevoelt en mee begrijpt. Een sparringpartner die het heeft ervaren. Die jouw wereld begrijpt. Zonder oordeel. Zonder allerlei nutteloze adviezen. Enthousiasmerend en inspirerend. Duidelijk, direct en volledig integer. Kort en krachtig. Praktisch en effectief. Bereikbaar en flexibel.

Dat noem ik overvloed.

Meer info over coaching & persoonlijke ontwikkeling

 

#persoonlijkeontwikkeling #coaching #leiderschap #management